Return to site

Νέα Αρχή. Νέες Επιλογές.

Νέα Ζωή!

September 20, 2019

“No, this is not the beginning of a new chapter in my life; this is the beginning of a new book! That first book is already closed, ended, and tossed into the seas; this new book is newly opened, has just begun! Look, it is the first page! And it is a beautiful one!”

C. JoyBell C.

Ξεκινάς τη ζωή σου, εκεί γύρω στα 20, πιστεύοντας ότι ξέρεις ακριβώς τι χρειάζεται να κάνεις για να είσαι ευτυχισμένη...

Η λίστα σου είναι ξεκάθαρη:
Να τελειώσεις τις σπουδές σου,
Να πιάσεις μια καλή δουλειά,
Να πάρεις επιτέλους ένα καλό αυτοκίνητο,
Να μένεις σε ένα όμορφο, άνετο σπίτι,
Να βρεις το σύντροφό της ζωής σου και γιατί όχι να κάνεις οικογένεια…

Και πριν καλά-καλά το καταλάβεις, είσαι ήδη 30, 40 ή 50 και ενώ έχεις καταφέρει να κάνεις τικ στα περισσότερα από τα κουτάκια που είχες στο μυαλό σου, με έκπληξη συνειδητοποιείς ότι ζωή σου δεν είναι αυτό που φανταζόσουν.

Κάτι λείπει.

Και έτσι προσπαθείς να αλλάξεις κι άλλο τις εξωτερικές συνθήκες.

Καλύτερη δουλειά...
Μεγαλύτερο σπίτι...
Πιο γρήγορο αυτοκίνητο...
Πιο ακριβά ρούχα...
Πιο μάκρυνα ταξίδια...

Και πάλι τίποτα δεν αλλάζει.
Θέλεις κι άλλο.

Και κάποια στιγμή, συνειδητοποιείς πως όσο κ αν συνεχίσεις να τρέχεις πίσω από εφήμερες υποχρεώσεις, όσα χρήματα κ αν βγάλεις δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να γεμίσουν το κενό που νιώθεις, για να μειώσουν την απόσταση ανάμεσα σε αυτό που ζεις τώρα και σε αυτό που ονειρευόσουν στα 20.

Χρειάζεσαι ένα πλάνο.
Χρειάζεσαι μια κατεύθυνση.

Χρειάζεσαι μια επανεκκίνηση ζωής.

Χρειάζεσαι....

  • Την ευκαιρία να ανακαλύψεις εκ νέου τον εαυτό σου τα θέλω τα όνειρα και τις επιθυμίες σου.
  • Την ευκαιρία να ξεσκεπάσεις τους τρόπους με τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου, να ανακαλύψεις τι σε κρατάει πίσω.
  • Την ευκαιρία να σχεδιάσεις εκ νέου την ζωή σου συνειδητά με πρόθεση και το mindset, τον τρόπο σκέψης κ το κίνητρο που θα σε βοηθήσει να αναλάβεις στοχευμένη δράση.
  • Το κίνητρο που σου χρειάζεται για να ξυπνάς κάθε μέρα και να λες: "Αυτό που χρειάζεται να κάνω σήμερα, μπορεί να μην είναι εύκολο, πιθανό να μην είναι και ευχάριστο, όμως είναι απαραίτητο, αν θέλω να ζήσω μια ζωή με νόημα!”

Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρέθηκα στα 32 μου, όταν αφού έκανα μια ουσιαστική αξιολόγηση της ζωής μου, σε όλους τους τομείς της, συνειδητοποίησα, πως αν ήθελα να αλλάξει κάτι στον τρόπο που ένιωθα, χρειαζόταν να κάνω σημαντικές αλλαγές στο μονοπάτι ζωής, που σχεδόν ασυνείδητα, είχα πάρει.

Αυτά που παλιότερα με κινητοποιούσαν: χρήματα, προαγωγές, τίτλοι, είχαν χάσει την λάμψη τους, στα μάτια μου.

Ήθελα περισσότερα.
Αλλά δεν ήξερα ακριβώς τι ήταν αυτό που ήθελα.

Και έτσι παραιτήθηκα. Οι περισσότεροι από τους φιλους μου τότε δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί το έκανα. Ήμασταν βλέπεις στις αρχές του 2009 και η οικονομική κρίση είχε ήδη κάνει εμφανή τα σημάδια της.
 
"Μείνε" μου έλεγαν.
"Έχεις ήδη τα πάντα, τι άλλο θέλεις; Μην είσαι αχάριστη.”

Αποφάσισα να απέχω για δύο χρόνια, μέσα στα οποία βοήθησα το σύντροφό μου να στήσει τη δική του δουλειά, ενώ παράλληλα αναζητούσα την απάντηση στο μεγάλο ερώτημα.

Τι θα με κάνει ευτυχισμένη;

Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια, γράφτηκα σε μαθήματα, διάβασα βιβλία, συμμετείχα σε retreats, δοκίμασα πνευματικές και σωματικές πρακτικές που υπόσχονται δυνατές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και βιώνουμε την καθημερινότητά μας και τα αγάπησα όλα! Από το νευρογλωσσικό προγραμματισμό και το διαλογισμό μέχρι τη yoga και το reiki.

 

Και σήμερα όλη η γνώση που αποκόμισα, τα τελευταία 10 χρόνια, μέσα από το προσωπικό μου ταξίδι προσωπικής ανάπτυξης αλλά και τις σπουδές μου στο personal life coaching, όλα όσα με βοήθησαν να αλλάξω τη ζωή μου και μεταμόρφωσαν τον τρόπο που βιώνω πλέον την καθημερινότητά μου, συνθέτουν το υλικό του Inspired for Life, με τρόπο που μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα κάθε πρακτικής και αποτελούν μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία, ένα χάρτη αλλαγής για οποιονδήποτε θέλει να κάνει μια επανεκκίνηση ζωής.

Αυτό τον Οκτώβριο το Inspired for Life ξεκινάει για τελευταία φορά, μέσα στο 2019, για να σε βοηθήσει...

 Να αποκτήσεις ένα ξεκάθαρο όραμα για τη ζωή σου, σε κάθε τομέα της ζωή σου ξεχωριστά

Να αποκτήσεις μία πρωτόγνωρη κατανόηση τόσο του εαυτού σου όσο και των αποφάσεων που χρειάζεται να πάρεις προκειμένου να ζήσεις μια ζωή με νόημα.  

Ενώ παράλληλα...

 Θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για να πάρεις καλύτερες αποφάσεις σε κάθε τομέα της ζωή σου και να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου στο πως διαμορφώνεται η καθημερινότητα σου απ' όσο ίσως πίστευες.

Αν είσαι λοιπόν έτοιμη να βάλεις μια άνω τέλεια στα παλιά και να κανείς τη δίκη σου επανεκκίνηση ζωής, θα λατρέψεις το inspired!

Κάνε Προκράτηση της θέσης σου έγκαιρα.

Γιατί στη ζωή, μπορείς είτε συνειδητά να διεκδικήσεις όσα είναι σημαντικά για εσένα ή να τρέχεις συνεχως πίσω από εφημερες υποχρεώσεις.

Και το IFL θα σε διδάξει πως να κάνεις το πρώτο και πως να αποφύγεις το δεύτερο.

Σε χρειαζόμαστε για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Τι λες, έρχεσαι?