Return to site

Να σε προσέχεις...

Κλείσε τη χρονιά σου με μια αγκαλιά!

Λίγες ημέρες ακόμα έως τα Χριστούγεννα και το τέλος του 2018 και ήδη βρίσκεσαι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στις ευχάριστες μεν, κουραστικές δε προετοιμασίες, των εορτών.

Ψώνια, δώρα, λίστες, συνταγές, κάρτες, στολισμοί και εσύ κάπου εκεί στη μέση, να οργανώνεις και να αγχώνεσαι φροντίζοντας να είναι όλοι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμά.

Ε, λοιπόν…

STOP

Ναι, καλά διάβασες. Stop.

Πάρε λίγο χρόνο, αυτές τις τελευταίες μέρες του έτους, για να χαλαρώσεις, να σε φροντίσεις, να σε περιποιηθείς και να σε “καλομάθεις”.

Καταλαβαίνω. Σε έχει ήδη πλημμυρίσει η ενοχή και μόνο στη σκέψη του να ξεκλέψεις λίγες ώρες από τη γεμάτη με υποχρεώσεις ζωή σου, αποκλειστικά για για εσένα.

“Είναι δύσκολο”

“Τι δύσκολο? Αδύνατο δεν λες?”

“Δεν προλαβαίνω”

Αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι του εσωτερικού σου διαλόγου που σε λίγο θα προσπαθήσει να σε πείσει να πάρεις το βλέμμα σου μακριά από αυτές τις γραμμές και να συνεχίσεις τη μέρα σου σαν να μη τις διάβασες ποτέ…

Αν όμως είσαι εδώ και συνεχίζεις να διαβάζεις, τότε ΜΠΡΑΒΟ σου, το κείμενο αυτό έχει γραφτεί για εσένα. Για εσένα που μέσα σου νιώθεις ότι έχεις παραμελήσει λίγο τον εαυτό σου και θέλεις να πιστέψεις πως το να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου, είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί πως μπορείς να πασπαλίσεις αυτές τις μέρες με μικρές πράξεις φροντίδας για τον εαυτό σου, που δεν θα πάρουν πολύ χρόνο ή πολλά χρήματα και που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να μπορέσεις να απολαύσεις αυτές τις όμορφες ημέρες που έρχονται, με τους ανθρώπους που αγαπάς, απαλλαγμένη από το πολύ άγχος και την πίεση.

Ξεκίνα παίρνοντας την απόφαση να αφιερώσεις τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα στον εαυτό σου, τριάντα δηλαδή λεπτά από τα 1440 που έχει κάθε σου 24ωρο.

Επέλεξε από πριν την ώρα που θα είναι αποκλειστικά δική σου, για τις υπόλοιπες μέρες του 2018. Μπορεί να είναι το πρωί πριν τη δουλειά ή το βράδυ αφού θα έχεις τελειώσει με τις υποχρεώσεις της ημέρας σου. Δεν έχει σημασία η ώρα, σημασία έχει η δική σου δέσμευση να φροντίσεις τον εαυτό σου.

“Και τι θα μπορούσα να κάνω σε μόλις 30 λεπτά?”

Αναρωτιέσαι…

Και είμαι σίγουρη ότι αν το θελήσεις θα σκεφτείς δεκάδες μικρές αφορμές για να απολαύσεις, να χαλαρώσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου κάθε μέρα. Αυτές είναι μερικές από τις πιο απλές, ανέξοδες αφορμές που χρησιμοποιώ συχνά στη δική μου καθημερινότητα. Αν λοιπόν “ξεμείνεις” από ιδέες ή αφορμές, κλέψε ελεύθερα κάποια από τις δικές μου!

1. Κάνε μια βόλτα στο πάρκο. Μείνε μόνη σου με το σώμα, την ανάσα και τις σκέψεις σου.

2. Βάλε χαλαρωτική μουσική να παίζει, φτιάξε ένα αρωματικό τσάι και χαλάρωσε στον καναπέ σου.

3. Περιποιήσου τα νύχια των χεριών ή των ποδιών σου. Βάλε χρώμα και απόλαυσε τη διαδικασία.

4. Χαμήλωσε τα φώτα, βάλε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο.

5. Αν είσαι μόνη στο σπίτι, δυνάμωσε τη μουσική και χόρεψε χωρίς να σκέφτεσαι πως μπορεί να φαίνεσαι.

6. Γέμισε τη μπανιέρα σου με ζεστό νερό και το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και επέτρεψε στο σώμα και το μυαλό σου να χαλαρώσουν.

7. Κάνε στον εαυτό σου ένα μικρό δώρο. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, ακόμα και ένα αχνιστό ποτήρι από τον αγαπημένο σου καφέ. Αγόρασε το για εσένα και ευχαρίστησε τον εαυτό σου για την καλή δουλειά που κάνει κάθε μέρα. Το αξίζεις.

Βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες του 2018, αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, για να σε τιμήσεις, να σε φροντίσεις, να σε ακούσεις και να σε επιβραβεύσεις, έστω και με κάτι μικρό.

Και αν ακόμα και τώρα δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις, σκέψου:

“Τι θα μπορούσα να κάνω σήμερα για να περιποιηθώ τον εαυτό μου?”,

“Τι μπορώ να κάνω μόνο για εμένα, σήμερα?”

Σε γλυκοφιλώ και σου εύχομαι ολόψυχα, αυτή τη χρονιά, να σου δωθούν αμέτρητες ευκαιρίες για να μπορέσεις να εκφράσεις την αγάπη, τη χαρά και την ομορφιά που υπάρχει ήδη μέσα σου.

'Cause darling, it's the little things...

Nichole

Στο Inspired for Life, μαθαίνουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να αναγνωρίζουμε κάθε μας προσπάθεια και να επιβραβεύουμε κάθε μας βήμα προς την κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει για τον εαυτό μας. Μπορείς να κάνεις και εσύ τη δική σου επανεκκίνηση ζωής, κάνοντας προκράτηση της θέση σου, σε μια από τις ομάδες έμπνευσης του Inspired for Life, που ξεκινούν τον Ιανουάριο.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly