Return to site

Εσύ, πόσα όχι είπες στον εαυτό σου σήμερα...

προκειμένου να πεις ναι, σε κάποιον άλλο?

April 14, 2018

Φυσικά και μπορείς να πεις “οχι”.

Το λες άλλωστε στον εαυτό σου κάθε φορά που λες “ναι” σε κάτι που δεν θέλεις, ενώ το μέσα σου σε εκλιπαρεί να μη το κάνεις.

Και κάθε φορά που προσθέτεις ακόμα ένα εξαναγκαστικό “ναι” στη μέρα σου, η δυσαρέσκεια και ο θυμός σου για τους άλλους, τους άλλους που δεν καταλαβαίνουν, που παραβιάζουν τα όρια σου, που έχουν παράλογες απαιτήσεις από εσένα, μεγαλώνουν.

Όμως, για μισό λεπτό…
Εσύ δεν είσαι αυτή που τους είπε ναι?

Εκείνοι ζήτησαν κάτι -με το δικό τους τρόπο, δεν λέω, πιθανόν πιεστικά, απαιτητικά, με ύφος ή με τη βεβαιότητα οτι θα δεχθείς και αυτό πραγματικά μπορεί να σε ενόχλησε- αλλά όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν το γεγονός ότι σου έκαναν μια ερώτηση κ η δική σου, επαναλαμβάνω, η δική σου, απάντηση ήταν ναι.

Βάλε διπλή δόση απογοήτευσης κυρ-Στέφανε, αυτή τη φορά για εμάς τις ίδιες, γιατί δεν είπαμε “όχι”, γιατί πάντα έτσι ήμασταν, γιατί δεν καταφέραμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, το χρόνο και την ενέργειά μας.

Και αφού περάσουμε μερικές ακόμα μιζέριας και αυτο-μαστιγώματος, αρχίζουμε να δικαιολογούμε το “ναι” μας.

- Θα ήταν αγένεια να πω όχι
- Δεν ήθελα να δημιουργήσω προβλήματα
- Άλλωστε μπορούσα να το κάνω, δεν ήταν δα κ τίποτα σπουδαίο
- Μόνο εγώ μπορούσα να βοηθήσω τη συγκεκριμένη στιγμή, τι να έκανα να τον άφηνα ξεκρέμαστο?
- Έκανα το σωστό

Και φυσικά η πιο αγαπημένη after-thought όλων μας

- Την επόμενη φορά, θα πω όχι

Sounds familiar?

Όλες έχουμε περάσει από εκεί. Ναι, ακόμα και εκείνες που φαίνεται να τα έχουν όλα υπό έλεγχο. Η λέξη κλειδί εδώ είναι σαφώς το “φαίνεται”!

Γι’αυτό μην απογοητεύεσαι.

Και τέλος πάντων, αν σου είναι δύσκολο να πεις ΟΧΙ, στους άλλους, πες ΝΑΙ...

Πες ΝΑΙ στον εαυτό σου!

Όταν οι αποφάσεις σου πηγάζουν από ένα μέρος φροντίδας και αγάπης για τον εαυτό σου, όταν τα ΝΑΙ ή τα ΟΧΙ που λες, είναι συνειδητά και όχι αυτόματα, τότε η ποιότητα της ζωής σου, βελτιώνεται, μια απόφαση τη φορά.

Και αν σε δυσκολεύει το να λες ΟΧΙ στους άλλους, αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις, πως να το εκφράσεις, υπάρχει και άλλος τρόπος. Ο Inspired for Life τρόπος.

Αντί να πιέζεσαι για να πεις ΟΧΙ, στους άλλους, εστίασε την προσοχή σου στα ΝΑΙ που θέλεις να πεις στον εαυτό σου. Στα δικά σου, προσωπικά ΝΑΙ. Στα ΝΑΙ που σου αξίζουν.

Η δύναμη του ΝΑΙ μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σου.

  •  Πες ΝΑΙ στους ανθρώπους που σε ανεβάζουν και σε εμπνέουν
  • Πες ΝΑΙ σε εμπειρίες που μπορεί να σε τρομάζουν, αλλά ταυτόχρονα τις νιώθεις συναρπαστικές
  • Πες ΝΑΙ στον ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου κ τους ανθρώπους που αγαπάς
  • Πες ΝΑΙ σε δραστηριότητες που σε κάνουν να νιώθεις ζωντανή
  • Πες ΝΑΙ σε όσα είναι σημαντικό για εσένα
  • Πες ΝΑΙ στην αυταγάπη και την προσωπική φροντίδα
  • Πες ΝΑΙ σε ευκαιρίες που εμφανίζονται σπάνια
  • Πες ΝΑΙ στα θέλω, τους στόχους και τις αξίες σου
  • Πες ΝΑΙ στα ταλέντα σου, στις ικανότητες και την προσωπική σου αξία
  • Πες ΝΑΙ στον εαυτό σου

Σταμάτα λοιπόν να ψάχνεις για τρόπους να πεις ΟΧΙ στους άλλους και ξεκινά να λες ΝΑΙ στον εαυτό σου και στα θέλω σου.

Γιατί όταν παίρνεις αποφάσεις, σύμφωνα με το τι είναι σημαντικό για εσένα, αντί για το τι “θα έπρεπε” να κάνεις, τότε η ποιότητα της ζωής σου, βελτιώνεται, μια απόφαση τη φορά.

Aν θέλεις να σταματήσεις να ψάχνεις για τρόπους να πεις ΟΧΙ στους άλλους και να ξεκινήσεις να λες ΝΑΙ στον εαυτό σου και στα θέλω σου, κατέβασε τώρα το μαγνητοσκοπημένο online coaching seminar "H τέχνη του να λες όχι, χωρίς ενοχές"!

To seminar "H τέχνη του να λες όχι, χωρίς ενοχές" είναι μαγνητοσκοπημένο και έτοιμο να το κατεβάσεις, μέσα στα επόμενα λεπτά!

Με την εγγραφή σου, θα λάβεις το σχετικό link, ώστε να παρακολουθήσεις το webinar, από την άνεση του καναπέ σου, συντροφιά με το αγαπημένο σου ρόφημα, από όπου και αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα ή τον κόσμο, μέσα από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το smartphone σου.

Τόσο απλά

Αν έχεις κουραστεί να λες ΝΑΙ σε ανθρώπους, καταστάσεις κ δραστηριότητες που σε αποστραγγίζουν από ενέργεια και θέλεις να μυηθείς στην τέχνη του να λες ΟΧΙ, χωρίς ενοχές, αυτό το seminar, έχει σχεδιαστεί για εσένα!

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρες μια άνετη θέση, που μπορείς να παρακολουθήσεις το seminar χωρίς διακοπές και ενοχλήσεις, να βάλεις τα ακουστικά σου για καλύτερη ηχητική εμπειρία και να έχεις δίπλα σου μερικές σελίδες χαρτί κ ένα στυλό για κάνεις τις σημειώσεις σου.

Τα υπόλοιπα άφησε τα πάνω μου...

Υπάρχει τρόπος για να εκπαιδεύσεις εκ νέου τον εαυτό σου και να θυμηθεί τις ένδοξες εποχές, τότε που ήσουν 2 ή 4 και διεκδικούσες όλα όσα ήταν σημαντικά για εσένα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το Workbook δημιουργήθηκε για να σου θυμίσει όλα όσα σου στοιχίζουν αυτά τα αυτόματα ΝΑΙ που έχεις συνηθίσει να λες και πόσο πονούν όλα εκείνα τα ΟΧΙ, που παγιδεύονται μέσα σου, δηλητηριάζοντας την καθημερινότητα σου και εύχομαι από καρδιάς, αυτό το Workbook να αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσεις να βάζεις νέα, υγιή όρια στις σχέσεις σου, για να λες περισσότερα ΝΑΙ στον εαυτό σου, για να σταματήσεις να καταπίνεις τα ΟΧΙ της καρδιάς σου!

Άλλωστε το να λες ΟΧΙ, είναι σημαντικό, βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα σου και πίστεψέ με, υπάρχει τρόπος να το πεις, χωρίς να δημιουργούνται αχρείαστες συγκρούσεις ή εντάσεις.

Αν θέλεις να μάθεις πως, δεν έχεις παρά να κατεβάσεις τώρα το online coaching seminar “Η τέχνη του να λες ΟΧΙ, χωρίς ενοχές” και να εκπαιδευτείς σε τεχνικές που θα σε μυήσουν στην γοητεία του ΟΧΙ!

Και μην ξεχνάς, σε χρειαζόμαστε για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

Τι λες? Έρχεσαι?

nichole