Return to site

Η αγάπη ξεκινάει από μέσα σου

Tips για να σε αγαπήσεις λίγο παραπάνω...

February 14, 2017

Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και σε επισκέπτομαι με μερικά από τα πιο αγαπημένα μου tips για να ερωτευτείς -ξανά- τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή σου... Εσένα!

Για πολλά χρόνια, έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου {το στομάχι και το μυαλό μου} προκειμένου να αποκτήσω το σώμα της Shakira και τις καμπύλες της JLo {Αααααχ}.

Είχα δοκιμάσει τα πάντα…

Γυμναστική, δίαιτα, αυστηρή δίαιτα, πολύ αυστηρή δίαιτα! Τα νεύρα μου “έπαιζαν” κάθε φορά που ένα λαχταριστό donut περνούσε σαν σκέψη από το μυαλό μου και δεν θα αναφέρω πόσες προτάσεις για εξόδους, με φίλους, χρειάστηκε να ακυρώσω, χρησιμοποιώντας κάθε είδους δικαιολογία, προκειμένου να μην μπω στον πειρασμό να φάω κάτι που θα με απομάκρυνε από το στόχο μου.

Απίστευτο δεν είναι;

Κι όμως, έτσι ακριβώς είναι η ζωή και η καθημερινότητα ενός 20χρονου κοριτσιού που δεν γνωρίζει ακόμα πως να αποδέχεται και να αγαπά τον εαυτό του.

Για να μην πέσεις λοιπόν στην ίδια παγίδα που έπεσα κι εγώ, σου έχω ετοιμάσει μια λίστα με 3 εύκολα, απλά tips που μπορείς να εφαρμόζεις καθημερινά προκειμένου να αποδεχτείς τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις για αυτό που είναι και, γιατί όχι, να τον ερωτευτείς!

Έτοιμη? Φύγαμε…

3 Tips για να ερωτευτείς τον εαυτό σου, ξεκινώντας από σήμερα...

1. Αμφισβήτησε το εσωτερικό σου gremlin!
Αυτή η μικρή εσωτερική φωνή, αν της το επιτρέψεις, μπορεί να σε αποτρέψει από το να αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου και όλα όσα είσαι, σκέφτεσαι και βιώνεις. Μπορεί να μειώνει κάθε σου νίκη, να υποβαθμίζει κάθε σου επιτυχία, να αμφισβητεί κάθε σου κίνηση και να σε κάνει να αισθάνεσαι απογοήτευση για τον τρόπο που διαχειρίζεσαι την καθημερινότητα και τη ζωή σου. Εδώ χρειάζεται η προσοχή σου, όμορφη. Μην πιστεύεις όλα όσα σκέφτεσαι. Αμφισβήτησε αυτή τη φωνή που σου λέει ότι δεν είσαι αρκετή και πάρε μια και καλή την απόφαση να αγαπήσεις τον εαυτό σου, έτσι ακριβώς όπως είναι.

2. Δες τις ιδιαιτερότητές σου, με άλλο μάτι
Δυσκολεύεσαι στο παρκάρισμα, δεν έχεις καταφέρει ακόμα να μαγειρέψεις ένα αξιοπρεπές δείπνο για τους φίλους σου ή δεν μπορείς να αντέξεις ένα ποτήρι κόκκινο κρασί χωρίς να αρχίσεις να χαζογελάς, παίζοντας συνεχώς με τα μαλλιά σου. Νιώθεις ντροπή για όλα τα μικρά και μεγάλα πράγματα που «νομίζεις» πως θα έπρεπε να κάνεις διαφορετικά. Σου θυμίζει κάτι; Πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται συνέχεια όλους τους τρόπους που θα έπρεπε να είσαι καλύτερη ή απλά διαφορετική, από αυτό που πραγματικά είσαι; Μα για μισό λεπτό… όλα αυτά είναι που σε κάνουν μοναδική! Όλες αυτές οι ιδιαιτερότητες κάνουν τους ανθρώπους να σε αγαπούν και να σε ξεχωρίζουν από οποιονδήποτε άλλο. Αγάπα τον εαυτό σου, με όλη σου την καρδιά, όπως θα αγαπούσες την καλύτερη σου φίλη και δες την ζωή σου να αλλάζει!

3. Απόδρασε από τη Γή της Τελειότητας
Σου έχω νέα. Κανένας δεν είναι τέλειος. Ο καθένας από εμάς, μπορεί να πει κάτι που δεν έπρεπε, να μπλεχτεί σε μια άσχημη κατάσταση ή να κάνει μια λανθασμένη επιλογή. Είμαστε όλοι άνθρωποι που ζούμε, μαθαίνουμε και κερδίζουμε γνώση και αυτοπεποίθηση μέσα από τα σφάλματα που κάνουμε στη ζωή μας. Και όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται, όσα περισσότερα λάθη κάνουμε τόσο περισσότερο εξελισσόμαστε γινόμαστε {αρκεί βέβαια να έχουμε τη διάθεση να μαθαίνουμε από αυτά}. Για αυτό, μάθε από τα λάθη σου, αγκάλιασε την ατελή-τελειότητα σου και προχώρα.

Και τώρα αγαπημένη μου, βγές εκεί έξω και θυμήσου να είσαι ΕΣΥ, γνωρίζοντας ότι είσαι ήδη υπέροχη, απίθανη και super φανταστική!

Κλείνοντας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου αυτό...

Εχθές ολοκληρώθηκε ο κύκλος έμπνευσης των γυναικών που τον Οκτώβριο ξεκίνησαν, γεμάτες αγωνία, το δικό τους ταξίδι επανεκκίνησης και η συνάντησή μας έκλεισε με ένα από τα πιο τρυφερά σχόλια, που έχω ακούσει: 

“Βλέπω την εμπειρία μου στο Inspired for Life σαν μια πράξη αγάπης προς τον εαυτό μου."

Αυτό είναι το Inspired for Life, ένα δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, ένα δώρο που θα σε βοηθήσει να κοιτάξεις μέσα σου και να δεις τι σε κινητοποιεί, τι σε ενθουσιάζει, τι σε σταματάει.

Και σήμερα είναι η τελευταία μέρα για να εξασφαλίσεις τη συμμετοχή σου, σε μια από τις ομάδες έμπνευσης που σχηματίζονται στην μειωμένη τιμή Early Bird. 

Ναι, σήμερα που γιορτάζουμε τον έρωτα! Τυχαίο?
Δεν το νομίζω...

Αν χρειάζεσαι βοήθεια, να κάνεις και εσύ τη δική σου επανεκκίνηση ζωής, όπως ακριβώς έχουν κάνει και δεκάδες άλλες γυναίκες, που έβαλαν στην άκρη τις επιφυλάξεις τους και συμμετείχαν στο Inspired for Life, μπορείς να το κάνεις αυτό τον Μάρτιο!