Return to site

Να είσαι καλή μαζί σου!

Μην αυτοπεριορίζεσαι...

May 25, 2017

Να είσαι καλή μαζί σου.

Ξέρω ακούγεται απλό και όμως οι περισσότερες από εμάς δυσκολευόμαστε να το κάνουμε πράξη.

Γι’αυτό και μια από τις πρώτες ασκήσεις του Inspired for Life, καλεί τις συμμετέχουσες να δουν τον εαυτό τους μέσα από τα μάτια των άλλων.

Γιατί συχνά όταν ακούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα να μιλούν για εμάς, για το πόσο καλές φίλες είμαστε, πόσο υποστηρικτικές και γεμάτες φροντίδα για τους ανθρώπους μας, πόση κατανόηση έχουμε για όλους, πόσο δοτικές είμαστε... δεν μπορούμε να πιστέψουμε στα αυτιά μας.

Και αυτό γιατί μέσα μας, ο εσωτερικός μας κριτής δουλεύει, day and night, σκληρά για να μας πείσει για το αντίθετο.

Γιατί ενώ ξεχειλίζουμε από αγάπη για τους ανθρώπους μας, σπάνια κάνουμε το ίδιο και για τον εαυτό μας, τον οποίο κρίνουμε, δικάζουμε και καταδικάζουμε καθημερινά για το παραμικρό, αγνοούμε τα θέλω και τις επιθυμίες μας, βαφτίζοντας τες ως “πολυτέλειες”, “σαχλαμάρες” και “αχρείαστες υπερβολές”.

Και η αλήθεια είναι πως δεν θα μιλούσαμε ποτέ σε κάποιον με τον ίδιο τρόπο που μιλάμε στον εαυτό μας, με την ίδια αυστηρότητα και επιθετικότητα, με την ίδια διάθεση μηδενισμού...

Όμως όσο πιο πολύ παρατηρείς αυτό τον εσωτερικό διάλογο, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να προσθέσεις μικρές δόσεις ενσυναίσθησης και αγάπης, τόσο πιο εύκολο θα είναι να δεις τα θέλω σου με αυθεντικό ενδιαφέρον και διάθεση να ανακαλύψεις τρόπους να τα καλύψεις.

Και όσο εσύ γίνεσαι όλο και πιο καλή μαζί σου, όσο προσθέτεις θετικά στοιχεία σε αυτό το διάλογο, τόσο μειώνεται η επιρροή που έχει αυτή η φωνή στον τρόπο με τον οποίο περιορίζεις τον εαυτό σου και τις επιλογές σου.

Να είσαι καλή μαζί σου, λοιπόν.

Αυτό θυμίζω σε όλες τις γυναίκες που επιλέγουν το 90 Shades of Clarity, για να ξεμπλοκάρουν από το σημείο που βρίσκονται και να βάλουν μια σειρά στο χάος των σκέψεών τους και με αυθεντικό ενδιαφέρον να εξερευνήσουν τις πιθανές λύσεις σε όσα τις απασχολούν.

Σε χρειαζόμαστε για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.
Τι λες, έρχεσαι?

xoxo
Nichole
Cheerleading Captain at IFL Inspired for Life